voetbalzone

Atlético Madrid wil Feyenoord zeer snel van Dávid Hancko beroven; MARCA weet uiterlijke datum

Lars Capiau28 jul 2024, 17:33
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2024, 19:20
Advertentie

Dávid Hancko moet vóór volgende week zondag speler van Atlético Madrid zijn, zo schrijft MARCA. Dan reizen los Rojiblancos namelijk af naar Hong Kong voor een trainingskamp. De Slowaak moet er dan eigenlijk bij zijn.

"Nu de centrale verdediger aan het pushen is, komt een overeenkomst met Feyenoord steeds dichterbij", schrijft de Spaanse sportkrant. Hancko wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar de Spaanse hoofdstad.

In gesprek met RTV Rijnmond liet de verdediger eerder deze week al doorschemeren dat een vertrek allesbehalve uitgesloten is. "Iedereen weet hoeveel ik van Feyenoord houd", aldus de mandekker. "Ik heb hier herinneringen gemaakt die ik nooit vergeet."

"Maar ik wil ook stappen blijven maken als sporter", hint hij op de mogelijke overstap. "Bij Sparta Praag voelde ik me ook thuis, maar daar wilde ik ook de stap naar Feyenoord maken. Ik wil nu gezond en fit blijven en voorbereid zijn op alles. Het is aan de clubs."

Eerder in de transferwindow versterkte Atlético zich al met een andere centrumverdediger. Toen was het Robin Le Normand, die een behoorlijk EK speelde met Spanje, die overkwam van Real Sociedad.

Feyenoord zou naar verluidt al twee biedingen op zijn dragende kracht hebben afgewezen. Atléti zou 20 en vervolgens 25 miljoen euro hebben geboden op de linkspoot, maar beide bleken niet afdoende.

De Rotterdammers zouden inzetten op een bedrag van 35 miljoen euro. Mocht de nummer twee van afgelopen seizoen dat inderdaad ontvangen, wordt Hancko de duurste uitgaande transfer ooit.

Dat record werd eerder deze zomer al verbroken, toen Mats Wieffer voor dertig miljoen euro de overstap maakte van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion. Daarvoor was Orkün Kökçü (25 miljoen) de duurste uit De Kuip vertrekkende speler.

Bezig met laden …