Atlético wint in Los Cármenes en zet Barcelona onder druk

Daniel Cabot Kerkdijk05 dec 2015, 19:06
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 19:06

Aan de uitstekende reeks van Atlético Madrid komt maar geen einde. Het team van Diego Simeone zegevierde zaterdag in en tegen Granada en is nu al twaalf officiële duels op rij ongeslagen. Diego Godín en Antoine Griezmann namen in Zuid-Spanje de doelpunten van los Colchoneros voor hun rekening: 0-2. Door de zege in Los Cármenes staat Atlético nog maar één punt achter Barcelona, dat later vanavond in Valencia speelt.

Atlético speelde een goede eerste helft: de ploeg van Simeone zette goed druk op de helft van Granada en had in de eerste 45 minuten meer dan één keer kunnen scoren. Na twintig minuten was het raak: uit een corner van Koke kopte Godín de openingstreffer tegen de touwen. Van zijn laatste zeventien doelpunten maakte de verdediger er liefst zestien met zijn hoofd. Fernando Torres en Yannick Ferreira Carrasco hadden Atlético nog voor rust aan een dubbele voorsprong kunnen helpen, maar waren onzorgvuldig in de afwerking.

Vlak na rust had Filipe Luis een dot van een kans op de 0-2, maar de Braziliaan schoot over. Granada liet zich in de tweede helft niet onbetuigd en zocht naar de gelijkmaker. Success Isaak en Youssef El Arabi kregen de bal echter niet achter Jan Oblak en ook een poging van Robert Ibáñnez had een beter lot verdiend. Een kwartier voor tijd gooide Griezmann het duel op slot. Na goed voorbereidend werk van Oliver, Torres en Griezmann zelf, schoot de Fransman het leer hoog in het doel. Granada wacht zodoende nog altijd op de eerste zege op Atlético sinds 15 juni 1975.