voetbalzone

Bakayoko verklapt geheim en heeft meteen spijt: ‘Ik wilde het binnen PSV houden’

Mart van Mourik22 okt 2023, 10:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:16
Advertentie

Het interview van Johan Bakayoko na afloop van het gewonnen duel met Fortuna Sittard (3-1) nam een opvallende wending. Na de analyse van de vleugelspits van PSV vroeg verslaggever Hans Kraay junior naar de contractstatus van Bakayoko in het Philips Stadion, waarna de Belgisch international met een opvallend antwoord kwam. Hij leek zijn mond voorbij te praten.

Bakayoko speelde een belangrijke rol op zaterdagavond, daar hij als aangever fungeerde bij de 1-0 van Guus Til en zelf de 3-0 aantekende met een van richting veranderd schot van buiten het zestienmetergebied.

Afgelopen transferzomer hoopten diverse clubs Bakayoko te verleiden tot een overstap, maar uiteindelijk besloot de buitenspeler PSV trouw te blijven. De Eindhovenaren beloofden het contract op te waarderen, maar maakten tot dusver geen officiële melding van nieuwe afspraken.

Zaterdagavond leek Bakayoko aan te geven dat PSV wel degelijk een verbeterd contract heeft aangeboden, maar terwijl hij sprak voor de camera van ESPN leek de aanvaller terug te komen op zijn woorden.

“Je zaakwaarnemer is gesignaleerd en volgens mij heb je nog een contract tot medio 2026. Ga je verlengen?”, vroeg Kraay jr. zich af. Bakayoko kwam met een opvallend antwoord.

“Ik heb het al gedaan, maar ik dacht: ik hou het binnen PSV”, verklapte Bakayoko, die vervolgens spijt leek te krijgen van zijn onthulling. “Nou het is niet verlengd, maar ik weet niet hoe ik het moet uitleggen.”

“Hoe ik het moet zeggen? Ik weet het niet. Ik weet echt niet hoe je het noemt, maar ik heb het al gedaan. Ik leg het wel een andere keer uit, Hans. Of ik er wat bij heb gekregen in de kontzak? Zeker”, besloot Bakayoko.

Bezig met laden …