voetbalzone

Ballon d'Or was ver weg voor Robben: slechts één speler kreeg minder stemmen

Bart Kruyt11 jan 2016, 21:02
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 21:02
Advertentie

De FIFA maakte op 20 oktober een shortlist van 23 namen bekend voor de Ballon d’Or en uit deze lijst moesten de aanvoerders, captains en een mediavertegenwoordiger van alle bij de FIFA aangesloten landen een top drie samenstellen. Door dit systeem kwam Lionel Messi uiteindelijk als winnaar naar voren: hij kreeg 41.33 procent van de stemmen en won zijn vijfde Ballon d’Or.

voetbalzone

Arjen Robben stond ook op de lijst van 23 man, maar hij maakte geen schijn van kans. Alleen Basheer Al Shamlan Mohammad Shamlan Mubarak, bondscoach van Pakistan, zette Robben op nummer één: de Nederlander kreeg verder nog punten van Charalambides Constantinos (aanvoerder Cyprus), Roy Krishna (aanvoerder Fiji), Duarte Molina Henry (bondscoach Nicaragua), Barrera Juan (aanvoerder Nicaragua) Pahars Marians (bondscoach Letland), Sanjmyatav Purevsukh (bondscoach Mongolië), Fatih Terim (bondscoach Turkije) en Kochumov Amangylych (bondscoach Turkmenistan).

In totaal kreeg Robben maar 0.29 procent van de stemmen en daarmee eindigde hij samen met Toni Kroos op de gedeelde 21e plaats: alleen Ivan Rakitic kreeg nóg minder stemmen. Het podium werd gevormd door Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar en Robert Lewandowski eindigde als vierde, met 4.17 procent van de stemmen. Luis Suárez eindigde als vijfde, Thomas Müller als zesde, Manuel Neuer als zevende, Eden Hazard als achtste, Andrés Iniesta als negende en Alexis Sánchez als tiende.

Bezig met laden …