voetbalzone

‘Bang voor Barça? Je kunt het moeilijker hebben als je naar Stoke moet’

Peter Nusselder23 feb 2015, 07:45
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2015, 07:45
Advertentie

Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany kijkt uit naar de Champions League-ontmoetingen met Barcelona. De Catalaanse grootmacht komt dinsdag voor de heenwedstrijd op bezoek in het Etihad Stadium en de Belgische verdediger heeft ontzettend veel zin om het tegen Barça op te nemen.

voetbalzone

Kompany ziet er niet tegen op om een voorhoede met Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez tegenover zich te krijgen. “Angst? We zijn niet bang voor ze. Op dit niveau heb je geen angst voor aanvallers”, maakt de City-captain duidelijk in de Engelse media. “We treffen ze voor de vierde keer in een jaar, er is niets nieuws om ons zorgen over te maken. We moeten als team wel een hoog niveau halen.”

“Natuurlijk is het een speciaal team met speciale spelers”, erkent Kompany. “Maar ze vallen je niet voortdurend lastig. Je kunt het moeilijker hebben als je naar Stoke City moet. Het gaat er juist om dat ze een wedstrijd in één seconde kunnen beslissen. Meer dan elke andere ploeg hebben zij spelers die met hun magie een duel kunnen beslissen. Maar ik voetbal juist voor deze wedstrijden, dit is wat ik wil”, benadrukt de Belgisch international.

Bezig met laden …