voetbalzone

Barça hoeft niet te wachten op Kompany: ‘Geen reden om te vertrekken’

Peter Nusselder23 apr 2013, 09:33
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2013, 09:33
Advertentie

Barcelona speelt in de huidige jaargang niet zelden met middenvelders in de achterhoede en is voor het komende seizoen op zoek naar nieuwe verdedigers. De Catalaanse grootmacht werd in verband gebracht met Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany, maar de Belg komt niet naar Barça.

/

De centrumverdediger van the Citizens, die hun landstitel maandag definitief kwijtraakten aan aartsrivaal Manchester United, tekende een jaar geleden nog een contract dat hem voor zes seizoenen aan City verbond. De Belgisch international lijkt van plan om zich aan die afspraak te houden. “Ik heb geen reden om te vertrekken”, maakt Kompany duidelijk in de Engelse media.

“Ik heb het hier naar mijn zin en ik lig nog vijf jaar vast”, legt de stopper uit. Bovendien is en blijft de clubleiding van City ambitieus. “Als je weet welke plannen ze voor dit team hebben voor de toekomst… Dat beschouw ik als een erg mooie uitdaging.” Kompany en zijn ploeggenoten zijn bijna zeker van de tweede plaats in de Engelse competitie en komen dus ook komend seizoen weer uit in de Champions League.

Bezig met laden …