voetbalzone

‘Barça raakt verder overtuigd van ‘drie-in-één-aankoop’ uit Amsterdam’

Robin Bruggeman21 sep 2018, 09:25
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2018, 09:25
Advertentie

Frenkie de Jong maakte woensdag zijn debuut in de Champions League en Barcelona heeft deze nieuwe kans om het talent van Ajax aan het werk te zien niet aan zich voorbij laten gaan. Mundo Deportivo stelt vrijdagochtend namelijk dat een scout van de Catalaanse grootmacht aanwezig was in de Johan Cruijff ArenA en Barça is te spreken over het optreden van De Jong als centrale verdediger tegen AEK Athene.

De middenvelder stond vanwege de blessure van Matthijs de Ligt naast Daley Blind in het hart van de verdediging en hield zich zonder al te veel moeite staande. De veelzijdigheid van De Jong is een van de redenen dat Barcelona aankomende zomer toe wil slaan: de kersverse Oranje-international kan namelijk ook als defensieve middenvelder en wat meer aanvallende middenvelder uit de voeten, waardoor hij voor Barça volgens de Spaanse krant een ‘drie-in-één’-aankoop zou zijn.

De Spaanse koploper denkt daarnaast dat De Jong de kwaliteiten in zich heeft om een typische Barcelona-speler te worden. De Ajacied kan net als Xavi, Andrés Iniesta, Philippe Coutinho en Sergio Busquets de bal met de rug naar de tegenstander ontvangen, kort wegdraaien zonder het leer te verliezen en vervolgens het spel voortzetten. Het lef van De Jong om van achteruit op te stomen met de bal aan de voet maakt verder dat Barcelona hem ziet als een ideale opvolger van Busquets en het lijkt erop dat, als hij naar het Camp Nou gaat, hij zich op de positie van defensieve middenvelder moet gaan richten.

De concurrentie voor De Jong met interesse van clubs als Tottenham Hotspur, Manchester City, Bayern München en Paris Saint-Germain is fors, maar Barça is ervan overtuigd dat de middenvelder graag zelf naar Catalonië wil. De club zal er echter nog wel een schepje bovenop moeten doen, aangezien het vooralsnog niet meer dan dertig miljoen euro heeft geboden op De Jong. The Spurs deden daarentegen al een poging van 50 miljoen euro, dat dichter in de buurt komt van de vermeende vraagprijs die directeur spelersbeleid Marc Overmars hanteert. Mundo Deportivo stelt namelijk dat Ajax 70 tot 75 miljoen euro wil ontvangen voor De Jong, die nog tot medio 2022 vastligt.

Bezig met laden …