Barça wint in Valladolid en staat voorlopig acht punten voor op Real

Daniel Cabot Kerkdijk23 jan 2010, 20:53
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2010, 20:53
/

Barcelona heeft het goede nieuws over de contractverlenging van Josep Guardiola met een zege opgeluisterd. Real Valladolid werd door de titelverdediger en koploper van de Primera División zaterdagavond met lege handen achtergelaten: 0-3. De ploeg van José Luis Mendilibar speelde een sterk eerste bedrijf, maar liep al gauw achter de feiten aan. Het is voor Valladolid de derde nederlaag in vier duels.

Valladolid kon terugkijken op een prima eerste helft, maar wrang genoeg stond Victor Valdés een of meer goals in de weg en toonde Barcelona zich trefzeker door in twee minuten tijd twee keer te scoren. Justo Villar had in de tiende minuut nog wel een antwoord op een inzet van Lionel Messi, maar moest zich daarna gewonnen geven. Na goed voorbereidend werk van Messi en Dani Alves schoot Xavi, die de bal met de hak aan Messi had gegeven, de bal met een mooie inzet tegen de touwen. Daarna belandde ook een voorzet annex schot van Alves in de netten.

/

Valdés had luttele minuten voor het doelpunt van Xavi nog een knappe redding verricht op een schot van Diego Costa, en werd voor de pauze nogmaals op de proef gesteld. Een schot van Borja Fernández was een prooi voor de doelman. Meer stond de verdediging van de Catalanen, met Carles Puyol en Gerard Piqué als uitblinkers, niet toe. Tien minuten na rust pikte ook Messi zijn doelpunt mee. Na een voorzet van Zlatan Ibrahimovic rondde de Argentijn keurig af: 0-3.

Barcelona bleef ondanks haar ruime voorsprong druk zetten op het doel van Villar, en kreeg via Messi, Thierry Henry en Ibrahimovic goede mogelijkheden. Het drietal wist de score in het José Zorrilla echter niet verder op te voeren, en ook in het restant van de wedstrijd bleven de verhoudingen onveranderd. Barcelona heeft nu een voorsprong van acht punten op aartsrivaal Real Madrid, die zondag thuis tegen Málaga speelt. Bij Valladolid kwam Haris Medunjanin het laatste kwartier in actie.