voetbalzone

Barcelona heeft slecht nieuws: Frenkie de Jong mist Clásico tegen Real

Bart DHanis04 apr 2023, 13:32
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2023, 13:32
Advertentie

Frenkie de Jong is er woensdagavond niet bij als Barcelona het in de halve finale van de Copa del Rey opneemt tegen Real Madrid. De Oranje-international liep twee weken geleden een dijbeenblessure op in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen de aartsrivaal. Normaal gesproken staat er drie weken hersteltijd voor een dergelijke blessure. Barcelona wilde risico nemen, maar heeft toch besloten om De Jong buiten de selectie te laten, zo is dinsdag duidelijk geworden.

De Jong moest zich vanwege de blessure afmelden bij het Nederlands elftal. Hij speelde dan ook niet mee in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (4-0 verlies) en Gibraltar (3-0 winst). Maandag heeft de middenvelder uit Arkel de groepstraining hervat. Even werd gehoopt op een terugkeer in de selectie, maar daar is nu definitief een streep doorheen gezet. Xavi liet maandag tegenover Sport nog weten positief gestemd te zijn over de inzetbaarheid van De Jong.

De wedstrijd tegen Real is voor Barcelona de belangrijkste die er dit seizoen nog komen gaat. Het Manchester United van Erik ten Hag schakelde de Catalanen uit in de Europa League en in LaLiga heeft Barça een riante voorsprong van maar liefst twaalf punten op nummer twee Real. De wedstrijd van woensdag betreft de terugwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey. Het heenduel in het Estadio Santiago Bernabéu eindigde in een 0-1 overwinning voor los Azulgrana.

Naast De Jong heeft Xavi nog meer blessuregevallen in de selectie. Ousmane Dembélé, Andreas Christensen en Pedri zullen deze el Clásico definitief aan zich voorbij moeten laten gaan. Tegen Elchel loste de oefenmeester dat op door Eric García, verdediger van beroep, als middenvelder te gebruiken. De wedstrijd wordt gespeeld in het Spotify Camp Nou en wordt afgetrapt om 21.00 uur. Het duel is live te volgen op Ziggo Sport.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …