voetbalzone

Barcelona wint met ruime cijfers van Real Madrid in spectaculaire Clásico

Jan Hoeksema30 jul 2023, 08:10
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:08
Advertentie

FC Barcelona heeft in de nacht van zaterdag op zondag een oefenduel van Real Madrid gewonnen. In de eerste el Clásico van het seizoen werd het 3-0 voor Barça. Het waren de Madrilenen die de grootste kansen kregen in het duel in de Verenigde Staten: de ploeg raakte vijf keer de paal of lat, maar Barcelona trok aan het langste eind via doelpunten van Ousmane Dembélé, jeugdspeler Fermín López en Ferran Torres. Frenkie de Jong verscheen aan de aftrap en Sergino Dest mocht een kwartier voor tijd invallen bij de ploeg van trainer Xavi.

Beide teams traden op volle oorlogssterkte aan in een 4-3-1-2 opstelling. Bij Barcelona werd De Jong op het middenveld geflankeerd door aanwinsten Oriol Romeu en Ilkay Gündogan en vormden Dembélé en Robert Lewandowski het spitsenkoppel. Marc-André ter Stegen droeg wederom de aanvoerdersband. Aan de kant van Real startten Toni Kroos en Luka Modric op de bank, waardoor het middenveld bestond uit Federico Valverde, Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga en Jude Bellingham. Rodrygo en Vinícius Júnior waren de enige twee aanvallers van Carlo Ancelotti.

Binnen een kwartier nam Barcelona de leiding. Na een ingestudeerde vrije trap kwam Dembélé vrij voor het doel van Thibaut Courtois en de Fransman wist wel raad met deze kans: 1-0. Niet veel later kreeg Real een uitgelezen kans om de stand gelijk te trekken, nadat Ronald Araújo hands maakte in de eigen zestien. De strafschop werd echter gemist door Vinícius. Nog voor rust kreeg de Braziliaan wederom een uitstekende kans, maar schoot hij op de lat. In de rebound kreeg Bellingham de bal ook niet in de goal.

In het tweede bedrijf ging Real door met kansen creëren, maar scoren deed de ploeg niet. De twintigjarige Spaanse middenvelder López mocht een klein halfuur voor tijd invallen aan de kant van Barcelona en hij bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt en een assist. Op aangeven van Sergi Roberto zette López zelf de stand op 2-0, alvorens hij in de blessuretijd de aangever was voor de 3-0 van middenvelder Torres.

Bezig met laden …