voetbalzone

‘Barcelona zet opnieuw financiële huishouding op zijn kop voor aanwinsten’

Rian Rosendaal01 jun 2022, 14:41
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2022, 14:41
Advertentie

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Franck Kessié en Andreas Christensen zich officieel speler van Barcelona mogen noemen. Beide spelers zijn reeds persoonlijk akkoord met de club, maar door de financiële situatie van de Catalanen blijft de officiële aankondiging van beide spelers uit. Barcelona is echter begonnen met een proces waarmee extra inkomsten moeten worden gegenereerd. Op deze manier hoopt men beide spelers op korte termijn voor LaLiga in te kunnen schrijven.

Voor het aantrekken van nieuwe spelers moet Barcelona eerst geld vrijmaken. Volgens Mundo Deportivo is het bestuur bezig om hiervoor verschillende bronnen binnen de club aan te sporen. Zo wil de clubleiding 49% van de aandelen verkopen in de merchandising- en licentieafdeling van Barcelona. Daarnaast wil de club 25% van de televisierechten voor LaLiga verkopen aan investeerders. Dit geld kan niet direct worden uitgeven aan het salaris voor deze nieuwe spelers, maar hiermee kan de club de schulden wel gedeeltelijk afbetalen. Met genoeg financiële ruimte op dat gebied kunnen nieuwe spelers worden ingeschreven voor de Spaanse competitie.

Kessié (AC Milan) en Christensen (Chelsea) zijn beide transfervrij en persoonlijk akkoord met Barcelona. Daarnaast mikt de club op nog meer nieuwe spelers deze zomer, met Robert Lewandowski als voornaamste kandidaat. De Poolse spits, die heeft aangegeven te willen vertrekken bij Bayern München, wordt al weken gelinkt aan een vertrek naar Spanje. Naast Christensen wil Barcelona de verdediging nog verder versterken met de komst van César Azpilicueta en Marcos Alonso. Beide backs spelen op dit moment nog bij Chelsea en hebben daar nog een contract voor een jaar. Ook buitenspeler Raphinha van Leeds United staat hoog op het lijstje bij de nummer twee van Spanje van afgelopen seizoen.

Maar om geld vrij te maken moeten er dus ook spelers vertrekken. Zo staat Frenkie de Jong al een tijd in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en ook Sergiño Dest kan met Chelsea rekenen op interesse vanuit de Premier League. Bayern München houdt de situatie rondom de contractverlenging van Gavi nauwlettend in de gaten. Ook Samuel Umtiti staat nog steeds op de lijst om te vertrekken. Hij speelt nauwelijks meer en drukt met zijn salaris erg op de financiële huishouding van de club.

Bezig met laden …