voetbalzone

Basisspeler van EK-winnaar Spanje staat voor miljoenentransfer naar Atlético Madrid

Tom Rofekamp18 jul 2024, 09:53
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:51
Advertentie

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Atlético Madrid de komst van Robin Le Normand aankondigt. Fabrizio Romano meldt donderdag dat clubs en speler al geruime tijd akkoord zijn over de overstap van Real Sociedad, waar naar verluidt zo'n dertig miljoen euro mee gemoeid is.

Nog voor de start van het EK leek een akkoord tussen Atlético en Sociedad al ophanden. Los Colchoneros zijn naarstig op zoek naar nieuwe centrumverdedigers, nu Caglar Sôyüncü (Fenerbahçe), Gabriel Paulista (Besiktas) en Mario Hermoso (onbekend) de club hebben verlaten.

Le Normand (27) wordt gezien als de ideale versterking. De Spaans international bewijst al vijf seizoenen op rij zijn betrouwbaarheid als mandekker, wat hem ook een EK-selectie opleverde.

Sterker nog: hij was zelfs basisspeler in het elftal dat de Europese titel veroverde. Le Normand kwam in zes duels in actie: in de halve finale ontbrak hij door een teveel aan gele kaarten.

Ook in de finale tegen Engeland verscheen Le Normand aan de aftrap. De in Frankrijk geboren verdediger moest één tegendoelpunt toestaan in de eindstrijd, die met 2-1 gewonnen werd.

Le Normand werd opgeleid door Stade Brest, maar speelde voor die club maar één duel in de hoofdmacht. In 2016 maakte hij de overstap naar Sociedad, waar hij drie jaar in het beloftenteam vertoefde. Sinds 2019 is Le Normand niet meer weg te denken uit de basis van Txuri-Urdin. Met de Franse Spanjaard in het centrum wist Sociedad in 2019/20 direct de Copa del Rey te veroveren.

In het Cívitas Metropolitano moet Le Normand gaan concurreren met onder meer José María Giménez, Stefan Savic en Axel Witsel. Ook César Azpilicueta wordt nog regelmatig als centrumverdediger ingezet.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …