voetbalzone

Bayern gaat ‘fantastische speler’ niet kopen: ‘Ze zijn duidelijk geweest’

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2015, 00:52
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2015, 00:52
Advertentie
voetbalzone

Kevin De Bruyne speelt komend seizoen niet in het tricot van Bayern München. De topclub uit Zuid-Duitsland sluit de zomerse komst van de 23-jarige aanvallende middenvelder van VfL Wolfsburg uit. “Het is een fantastische speler”, zo maakt Bayern-directeur Matthias Sammer zondag duidelijk. “Hij heeft zich bij Wolfsburg sensationeel ontwikkeld.”

“Maar de clubleiding van Wolfsburg heeft een standpunt ingenomen en is duidelijk geweest. Dat zullen we moeten respecteren”, zo stelt Sammer. De kersverse winnaar van de DFB Pokal heeft De Bruyne de status van unverkäuflich gegeven. De Belgisch international wordt echter relatief onderbetaald: hij staat voor vijf miljoen euro bruto op de loonlijst. Zaakwaarnemers Patrick De Koster en Didier Frenay hebben achter de schermen al het een en ander geregeld.

Volgens diverse Duitse media zal De Bruyne zeer spoedig een nieuw contract met Wolfsburg ondertekenen. De ex-speler van RC Genk, Chelsea en Werder Bremen zal minimaal 8,5 miljoen euro bruto per annum gaan toucheren. Of het huidige contract, dat medio 2019 afloopt, met twee seizoenen wordt verlengd, is op dit moment nog onduidelijk. Dat geldt ook voor de hoogte van de transferclausule. Wolfsburg wil graag een bedrag van zestig miljoen euro in het contract.

Bezig met laden …