voetbalzone

Bayern hofleverancier op Gouden Bal-lijst: ‘Dit is een duidelijk bewijs’

Erik van Dam29 okt 2013, 13:36
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2013, 13:36
Advertentie

De FIFA en France Football maakten in de nacht van maandag op dinsdag de 23 namen bekend die op de voorlopige lijst genomineerden voor de Gouden Bal staan. De meeste spelers zijn afkomstig van Bayern München, dat vorig seizoen de treble wist te winnen. Ook de trainer van dat seizoen, Jupp Heynckes, bevindt zich tussen de genomineerden. In München is men apetrots.

/

Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Manuel Neuer, Thomas Müller, Arjen Robben en Franck Ribéry maken alle zes kans op de prestigieuze individuele prijs. Barcelona volgt met vier kandidaten en Paris Saint-Germain levert er drie. “Voor ons is dit een bevestiging dat het team vorig seizoen ongelooflijk heeft gepresteerd”, zegt Karl-Heinz Rummenigge namens der Rekordmeister.

“Bayern is zeer verguld en trots, dat zes van onze spelers én Heynckes genomineerd zijn voor deze titels. Dit is een duidelijk bewijs dat wij een fantastisch seizoen gespeeld hebben. Het lijdt geen twijfel dat Bayern zich in de hoogtijdagen van de eigen clubgeschiedenis bevindt”, zegt Rummenigge trots. “We zouden zeer trots zijn als een van onze spelers op 13 januari 2014 de titel Wereldvoetballer van het Jaar mag dragen.”

Bezig met laden …