voetbalzone

Bayern in finale Telekom Cup na heerlijke goals 'Lewa' en Ribéry

Erik van Dam26 jul 2014, 22:02
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2014, 22:02
Advertentie

Bayern München is zaterdag doorgedrongen tot de eindstrijd van de vriendschappelijke Telekom Cup. De regerend Duits kampioen speelde tweemaal een half uur tegen Borussia Mönchengladbach in de zesde editie van het toernooi. Na erg mooie doelpunten van Robert Lewandowski en Franck Ribéry kwam Gladbach nog knap terug, maar na een reeks strafschoppen won Bayern alsnog.

voetbalzone

De schitterende 1-0 van zomeraankoop Lewandowski viel na een half uur in de Imtech Arena van Hamburger SV. De Poolse spits zoog drie, vier man naar zich toe en verschalkte toen doelman Janis Blaswich met een fabuleus lobje. Kort na de onderbreking zorgde Ribéry vervolgens voor de 2-0, door alleen af te gaan op Blaswich en die met een stift te kloppen.

De overwinning leek eigenlijk al in de tas, maar Max Kruse zat Bayern vervolgens dwars. Na een handsbal van aanvoerder Holger Badstuber joeg hij een penalty binnen en in de laatste seconden van de wedstrijd zorgde hij ook nog voor de 2-2. Daarom kwamen er strafschoppen aan te pas en de eerste zes gingen er allemaal in (3-3), maar vervolgens misten Rafinha en Oscar Wendt.

Toen Javi Martínez daarna scoorde en Julian Korb miste namens Borussia Mönchengladbach was Bayern zeker van de finale, die zondag gespeeld wordt. Eerder op de dag bereikte VfL Wolfsburg de eindstrijd van de Telekom Cup al: na een 0-0 remise tegen Hamburger SV nam het de strafschoppen beter. Bas Dost maakte door een blessure geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Bezig met laden …