Bayern München geeft voetballes in Manchester

Thijs Post02 okt 2013, 22:34
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2013, 22:34

Bayern München heeft woensdagavond voetballes gegeven aan Manchester City. De Zuid-Duitsers domineerden en wonnen het duel in Groep D van de Champions League met 1-3, een uitslag die de verhoudingen op het veld weinig eer aan deed. Alleen in de beginfase van de tweede helft en in de absolute slotfase liet Manchester City even de tanden zien tegen de geoliede voetbalmachine van trainer Josep Guardiola. Arjen Robben nam een doelpunt voor zijn rekening.

/

Manchester City is zeker geen misselijke tegenstander, maar Bayern München liet woensdagavond in het eerste bedrijf geen spaan heel van the Citizens. Dat het na de eerste helft slechts 0-1 stond mocht een klein wonder genoemd worden. Bayern had totale controle over het duel en liet het bij een doelpunt van Franck Ribéry, na zeven minuten. De vleugelaanvaller trok naar binnen en haalde hard uit. Keeper Joe Hart had de inzet wellicht moeten keren, maar dat lukte de sluitpost (die toch al onder vuur ligt in Engeland) niet.

De thuisploeg kwam er totaal niet aan te pas. Als de bal al even in het bezit was van de equipe van manager Manuel Pellegrini, was er snel weer iemand in een rood shirt om de bal af te pakken. Der Rekordmeister naderde de tachtig procent balbezit. Doelpunten zouden er voor rust echter niet meer vallen: een voorzet van Robben ging net aan Thomas Müller voorbij en een volley van David Alaba belandde met het nodige geluk in de handen van Hart.

/

Manchester City kwam wat beter uit de kleedkamer. De ploeg van Pellegrini kreeg enkele hoekschoppen, maar Bayern-keeper Manuel Neuer hoefde zich nooit echt zorgen te maken. Hart moest dat wel: na een fantastische pass van Dante dook Müller op voor zijn neus. De Duitser was te snel voor de sluitpost, Hart werd gepasseerd en Müller tikte de bal in het lege doel. Niet veel later was het helemaal over en sluiten voor de Engelsen. Robben ontsnapte over rechts en de Nederlander had twee opties voor het doel, maar hij besloot zelf te gaan. Op de inzet met zijn mindere been had Hart geen antwoord.

Voor Robben was het een record: hij is de eerste speler van Bayern München die in vijf Champions League-duels op rij heeft gescoord. Het was nog lang niet over. Bayern bleef het doel zoeken en Manchester City had geluk dat de Duitse aanvallers het vizier niet meer op scherp hadden staan. Hart redde op een schot van Kroos (na een mooi hakje van Robben), Robben schoot de rebound over en Müller geselde de paal. In de slotfase werd het toch nog even spannend. Álvaro Negredo schoot knap binnen voor de 1-3 en even later kreeg Jérôme Boatteng een rode kaart voor het neerhalen van Yaya Touré, maar profiteren deed de thuisploeg niet meer.