voetbalzone

Bayern München wil Ajax en Arsenal achterna: ‘Zeker niet eenvoudig’

Daniel Cabot Kerkdijk12 nov 2013, 08:39
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2013, 08:39
Advertentie

Kampioen worden zonder ook maar een competitiewedstrijd in een heel seizoen te verliezen: dat lukt maar weinig clubs. Ajax en Arsenal slaagden daar respectievelijk in 1994/95 en 2003/04 in en Bayern München wil graag ook een dergelijke reeks op papier zetten. Afgelopen seizoen verloor men immers maar één wedstrijd, thuis tegen Bayer Leverkusen (1-2).

/

“Vorig seizoen waren we er al heel dichtbij”, erkent Thomas Müller in BILD. “Het is zeker niet eenvoudig, maar het is een enorme stimulans om te proberen een heel jaar lang niet te verliezen.” Tot dusver won het team van Josep Guardiola tien van de twaalf Bundesliga-duels; alleen op bezoek bij SC Freiburg (1-1) en Bayer Leverkusen (1-1) liet men punten liggen.

Bayern kan na de interlandperiode meteen aan de bak. Achtervolger Borussia Dortmund, dat vier punten minder heeft, is dan de tegenstander van der Rekordmeister. “Of de wedstrijd tegen Borussia nog wel een topper is na hun nederlaag tegen VfL Wolfsburg? Uiteraard, het is de herhaling van de finale van de Champions League.”

Bezig met laden …