Bayern vernedert Schalke in Qatar en is klaar voor tweede seizoenshelft

Bart Kruyt08 jan 2013, 18:00
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2013, 18:00

Klaas-Jan Huntelaar hoopt in zijn loopbaan nog wat prijzen te kunnen pakken en besloot onlangs om zijn aflopende contract bij Schalke 04 te verlengen. Die Knappen hebben echter nog een hele inhaalslag te maken: in de competitie ligt Bayern München al zeventien (!) punten voor op Schalke en dinsdag bleek de koploper van de Bundesliga in een oefenpotje veel te sterk: 0-5.

/

Elf dagen voor de herstart van de Duitse competitie bewees Bayern in Qatar in bloedvorm te zijn. De eerste kansen van het oefenduel waren weliswaar voor Schalke, maar der Rekordmeister kwam na tien minuten op voorsprong, toen Timo Hildebrand Mario Mandzukic neerhaalde en Thomas Müller de penalty die volgde benutte. Tien minuten later maakte Müller na een counter op aangeven van uitblinker Franck Ribéry ook de 0-2.

Ribéry was ook de aangever bij de 0-3 en 0-4, die beiden werden gemaakt door Mandzukic. Schalke ging dus met een ruime achterstand rusten en slaagde er in de tweede helft niet meer in om zich terug te knokken in de wedstrijd. Op aangeven van Xherdan Shaqiri maakte Mario Gómez er 0-5 van en Huntelaar kreeg in de slotfase nog wat mogelijkheden op de eretreffer, maar bleek nog niet scherp te zijn in de afronding. Schalke kreeg daardoor een flink pak slaag van Bayern, dat klaar is voor de tweede seizoenshelft. Bij de ploeg van Jupp Heynckes deed Arjen Robben overigens de gehele tweede helft mee, terwijl Ibrahim Afellay ontbrak bij Schalke door een blessure.