voetbalzone

Bayern wijt verval van 'Shootingstar' aan zwaar regime Van Gaal

Erik van Dam16 apr 2012, 11:54
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2012, 11:54
Advertentie

Bij Bayern München vraagt men zich af wat er met Thomas Müller gebeurd is. De 22-jarige aanvallende middenvelder was in de voorgaande twee jaar telkens een van de beste spelers bij de club; hij scoorde in het seizoen 2009/10 dertien keer, beleefde daarna een geweldig WK en trok de lijn daarna door. Dit seizoen speelt hij echter erg onopvallend. Dit, tot ergernis van enkele clubiconen.

/

Franz Beckenbauer zegt in gesprek met het Duitse Sky dat het hem opvalt hoe onzichtbaar Müller dit seizoen is. “Het was zo mooi om hem in het eerste te zien komen. Hij speelde zonder vrees, bewoog altijd vooruit. Maar nu loopt hij zelfs bij balverlies niet meer mee terug naar achteren. Hij oogt ook niet fris meer”, oordeelt Der Kaiser. “Hij dient het team minder dan hij deed, toen hij er net bij kwam.”

Beckenbauer zoekt naar oorzaken voor het vormverlies van Müller. “Misschien denkt hij tegenwoordig te veel na, misschien was hij voorheen teveel de Shootingstar in het elftal. Ik had gedacht dat hij er wel mee om kon gaan. Maar ik ben niet onder de indruk van hoe hij nu speelt. Hij kan zoveel méér. Met iemand die zelden aanwezig is in het elftal kan ook Mario Gómez zich moeilijker behelpen”, aldus de clubicoon.

Voorzitter Uli Hoeness beaamt dat Müller, die dit seizoen 31 duels speelde en viermaal scoorde, wat minder oogt dan voorheen. In aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid geeft Hoeness aan dat hij vermoedt dat het te maken heeft met het trainingsregime onder Louis van Gaal. “Louis zei dat Müller en Holger Badstuber bij hem altijd speelden, ook in vriendschappelijke duels. Dat was ook veel te veel van het goede.”

Bezig met laden …