voetbalzone

Belgen lopen niet weg voor druk: ‘We horen bij de gevaarlijke ploegen’

Thijs Post04 mrt 2014, 22:35
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2014, 22:35
Advertentie

Na een flink aantal magere jaren kan men in België eindelijk weer dromen van voetbalsucces. Bondscoach Marc Wilmots heeft een uitstekende groep spelers tot zijn beschikking: wat te denken van Eden Hazard (Chelsea), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) en Marouane Fellaini (Manchester United)? Hazard weet dat de verwachtingen torenhoog zijn, zeker omdat België het getroffen heeft in de groepsfase.

voetbalzone

Rusland is een lastige opponent in Groep H, maar Algerije en Zuid-Korea zijn landen waar België van moet winnen. “We zijn niet de favoriet voor het WK, maar we zijn wel de favoriet in de groepsfase”, tekent persbureau Reuters op uit de mond van Hazard. “We hebben jonge spelers, maar ook spelers die de druk aankunnen. We zijn eraan gewend om onder druk te presteren.”

Ploeggenoot Kompany sluit zich aan bij die woorden. “De favorieten zijn Duitsland, Brazilië, Argentinië en Spanje. Dat weet iedereen. Verder zijn er nog een aantal landen die gevaarlijk kunnen zijn en wij horen bij die teams die gevaarlijk kunnen zijn. Ik denk niet dat we het WK zullen winnen met alleen talent”, aldus Kompany. België is voor het eerst sinds 2002 weer eens actief op het WK.

Bezig met laden …