voetbalzone

België heeft zorgen om Vermaelen: ‘Hij speelt zondag sowieso niet’

Erik van Dam03 jun 2016, 22:14
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2016, 22:14
Advertentie

Thomas Vermaelen is de laatste twee jaar geplaagd door blessures en kon daardoor vaak niet spelen bij Barcelona. De dertigjarige verdediger werd wel opgenomen in de Belgische selectie van Marc Wilmots voor het EK, maar met de start van het toernooi in zicht gaat er toch al weer een potloodstreep door zijn naam.

/

Vermaelen brak vrijdag de training van de Rode Duivels af met kuitklachten. België trainde in het stadion van Racing Genk en werd gadegeslagen door liefst 13.000 toeschouwers, maar Vermaelen moest de strijd al na een half uur staken. De kuitklachten komen tien dagen voor de eerste wedstrijd van de Belgen op het EK 2016, in Lyon tegen Italië.

Bondscoach Wilmots liet na de training weten dat Vermaelen uit voorzorg naar binnen ging. “Hij zal zondag tegen Noorwegen zeker niet spelen, we willen geen risico’s nemen”, aldus de trainer van de Belgen. Het duel met Noorwegen is de laatste testcase voor zijn team, dat Vincent Kompany en Dedryck Boyata ook al mist tijdens het EK. Nicolas Lombaerts werkt als 24ste lid van de groep nog wel aan zijn herstel.

Bezig met laden …