voetbalzone

België ziet eindelijk centraal duo van landskampioen Ajax in actie

Daniel Cabot Kerkdijk23 mei 2012, 12:40
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2012, 12:40
Advertentie

Marc Wilmots kiest vrijdag voor een opvallende wijziging in de basiself van het nationale elftal van België. De interim-bondscoach moet door blessureleed beroep doen op Jan Vertonghen en Toby Alderweireld van Ajax. Beiden zullen samen het hart van de defensie van de Rode Duivels vormen.

/

Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zullen vrijdag tegen Montenegro niet spelen. Mogelijk maken zij enkele dagen later hun rentree tegen Engeland. "Vincent wilde wel spelen, want hij houdt bijzonder veel van zijn land, maar ik wil echt geen enkel risico lopen. Onze prioriteit is nu de gezondheid van de spelers met het oog op de start van de WK-kwalificaties begin september", stelt Wilmots.

Daniel Van Buyten kampt met een voetblessure en zodoende mag Vertonghen, die hoofdzakelijk als linksback figureerde, in het centrum beginnen. Wilmots verklapte ook meteen dat Vertonghen vrijdag zijn kapitein wordt. "Toby en Jan kennen mekaar uitstekend en zijn goed op elkaar ingespeeld, ik verwacht dus geen problemen. En na het afhaken van Kompany, Vermaelen en Van Buyten, moesten we een (vierde) kapitein kiezen. Jan kan die rol perfect op zich nemen."

Bezig met laden …