voetbalzone

België zonder aanvoerder en mogelijk ook Hazard tegen Oranje

Bart Kruyt14 aug 2012, 12:45
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2012, 12:45
Advertentie

De Belgische nationale ploeg wil woensdagavond graag winnen van Nederland, maar moet het zien te redden zonder de aanvoerder van het elftal. Vincent Kompany kon ook dinsdag niet trainen en zal niet in actie komen in de 'derby der Lage Landen', zo meldt Sporza. Bovendien staat er achter de naam van Eden Hazard nog een groot vraagteken.

/

De miljoenenaankoop van Chelsea raakte zondag in de strijd om de Community Shield geblesseerd aan zijn bil en heeft daar nog altijd last van. Hazard verloor de strijd om de Engelse Supercup van Kompany, die negentig minuten meedeed bij Manchester City. De verdediger kampt nu echter met een kuitblessure en zal daarom niet in actie komen tegen Nederland.

Marc Wilmots, de bondscoach van België, kreeg al eerder een afmelding van Everton-middenvelder Marouane Fellaini. Het is nog niet bekend of de keuzeheer een vervanger voor Kompany zal oproepen. In de Belgische selectie zitten drie spelers die in Nederland hun geld verdienen, te weten Toby Alderweireld (Ajax), Dries Mertens (PSV) en Nacer Chadli (FC Twente).

Bezig met laden …