voetbalzone

‘Benzema moet een basisplaats krijgen op het EK; Giroud op de bank’

Thijs Post11 apr 2016, 18:33
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2016, 18:33
Advertentie

Er is bij Frankrijk veel te doen om Karim Benzema, die door een afpersingsschandaal rond Mathieu Valbuena geen zekerheid is voor deelname aan het EK van 2016. Benzema presteert bij zijn club Real Madrid echter prima, dus er gaan veel stemmen op om de aanvaller gewoon mee te nemen. Als het aan oud-international Éric Abidal ligt krijgt Benzema een basisplaats.

/

Frankrijk heeft veel meer goede spitsen, onder anderen Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Anthony Martial en Alexandre Lacazette hopen op een basisplaats op het EK in eigen land. Abidal denkt dat Benzema en Giroud de twee belangrijkste kandidaten zijn. “Ik heb geen voorkeur voor Benzema of Giroud, ik vind het allebei uitstekende spitsen”, legt Abidal uit via de officiële kanalen van de Europese voetbalbond UEFA.

“Benzema gaat door een lastige periode wat betreft de nationale ploeg en Giroud speelt niet alles bij Arsenal. Benzema moet wachten op de beslissing van de bondscoach, maar als ik het voor het zeggen had zou ik spelen met Benzema. Giroud zou dan wissel zijn.”

Bezig met laden …