voetbalzone

Bespotte oud-Ajacied treft geen blaam: ‘Accepteren zoals ik ben’

Thijs Post10 dec 2016, 10:41
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2016, 10:41
Advertentie

Jeroen Verhoeven was jarenlang een betrouwbare keeper in de Eredivisie. Hij begon bij FC Volendam, maar pakte prijzen bij Ajax. Dat er vaak met hem de spot werd gedreven vanwege zijn stevige lichaamsbouw, kan en kon hem weinig deren.

/

In gesprek met Voetbal.com zegt Verhoeven er altijd ‘alles aan gedaan te hebben’ om een afgetraind lichaam te krijgen. “Ik trainde zeven dagen in de week, met een wedstrijd erbij. Ik heb er alles voor gelaten en alles voor gedaan. Op een gegeven moment moet je accepteren dat ik ben zoals ik ben, maar ik was altijd honderd procent fit.” In de zomer van 2010 kwam Verhoeven in Amsterdam terecht. Hij werd er de derde keeper, dus hij speelde niet veel. Toch voelden de twee titels en de KNVB Beker die hij won als ‘zijn titels’.

“Ik deed altijd mijn best en speelde een rol in de kleedkamer. Ik heb een heel jaar op de bank gezeten en heb me gehouden aan de taakomschrijving, dus voelen de kampioenschappen ook als mijn kampioenschappen”, besluit Verhoeven, tegenwoordig keepend voor derdedivisionist ASV De Dijk.

Bezig met laden …