voetbalzone

Blessure Neymar: alle wedstrijden die hij met PSG moet missen

Yanick Vos31 jan 2019, 16:45
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2019, 16:45
Advertentie

Neymar heeft zijn middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet gebroken en staat de komende maanden aan de kant. Voor het tweede jaar op rij moet Paris Saint-Germain het zonder de Braziliaanse aanvaller doen tijdens de beslissende fase van het seizoen. De 26-jarige buitenspeler is onder meer niet inzetbaar in de Champions League tegen Manchester United.

Net als een jaar eerder is Neymar op het slechtst denkbare moment geblesseerd geraakt. Het binnenhalen van de Franse landstitel lijkt voor PSG slechts een kwestie van tijd, maar succes in de Champions League is allesbehalve zeker. In de achtste finales tegen the Red Devils moet de ploeg van trainer Thomas Tuchel het stellen zonder de duurste voetballer ter wereld.

Neymar was vorig seizoen liefst drie maanden niet inzetbaar vanwege een blessure aan dezelfde voet. Vorige week woensdag tijdens de wedstrijd tegen Strasbourg ging het weer mis. Neymar wist meteen hoe laat het was en zocht in tranen de kleedkamer op. PSG verwacht dat zijn herstelperiode dit keer minimaal tien weken in beslag zal nemen.

PSG moet het in de heenwedstrijd op 12 februari en de return op 6 maart tegen Manchester United doen zonder Neymar, maar dat zijn niet de enige wedstrijden die hij aan zich voorbij moet laten gaan. Een overzicht van alle duels die de Braziliaanse aanvaller vanaf de tribune zal moeten bekijken.

{embed}


PSG zonder Neymar


{/embed}
{embed}
DATUMWEDSTRIJDCOMPETITIE
3 februariLyon - PSGLigue 1
6 februariVillefranche - PSGCoupe de France
9 februariPSG - BordeauxLigue 1
12 februariManchester United - PSGChampions League
17 februariSaint-Étienne - PSGLigue 1
20 februariPSG - MontpellierLigue 1
23 februariPSG - NimesLigue 1
2 maartCaen - PSGLigue 1
6 maartPSG - Manchester UnitedChampions League
9 maartNantes - PSGLigue 1
13 maartDijon - PSGLigue 1
17 maartMarseille - PSGLigue 1
31 maartToulouse- PSGLigue 1
6 aprilPSG - StrasbourgLigue 1
{/embed}

Neymar werd tegen Strasbourg hard aangepakt en kreeg regelmatig schoppen te verwerken. Moataz Zemzemi deelde binnen een paar seconden tot drie keer toe een trap uit aan Neymar. Ploeggenoot Anthony Goncalves kon daar wel begrip voor opbrengen. "Het is de stijl van Neymar (uitdagen, red.), maar ga dan niet klagen dat je schoppen krijgt", werd hij geciteerd in de Franse media. "Hij is een geweldige speler. Ik heb respect voor hem. Hij mag ook genieten van het spelletje en dit doen, maar ga niet achteraf janken."

Ook Strasbourg-trainer Thierry Laurey was van mening dat Neymar zich niet moest aanstellen. "Er zijn nou eenmaal momenten waarbij je hard moet spelen, zo simpel is het. Er zijn momenten waarop je een of twee schoppen kan verwachten als je over de limiet gaat”, vertelde hij na de wedstrijd. "Ik heb mijn spelers niet gevraagd om Neymar te trappen, maar ik begrijp waarom de spelers klaar waren met een persoon die uitdaagt en prikkelt. Als Neymar op dezelfde wijze speelt tegen Manchester United, dan kan je dezelfde reactie verwachten. Wees dan niet verrast.”

De uitspraken van Goncalves en Laurey blijven niet zonder gevolgen. De Franse voetbalbond heeft de twee op het matje geroepen. Speler en trainer moeten zich bij de FFF verantwoorden voor hun uitspraken. Het is vooralsnog onbekend welke straf hen boven het hoofd hangt.

Bezig met laden …