voetbalzone

Boca Juniors brengt Maradona in lastig parket

11 nov 2008, 20:30
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2008, 20:30
Advertentie
Diego Armando Maradona is pas één week officieel bondscoach van het Argentijnse nationale elftal, maar de voormalig wereldkampioen zit nu al in een lastig parket. Boca Juniors heeft de kersverse keuzeheer namelijk verzocht om geen spelers van de club uit Buenos Aires te selecteren voor de komende oefeninterland tegen Schotland.

Bij Los Xeneizes kunnen Juan Román Riquelme, Sebastían Battaglia en Jesús Datalo naar alle waarschijnlijkeheid een uitnodiging ontvangen. Maradona maakte vorige week al de lijst bekend met de internationals die buiten de landsgrenzen actief zijn en zal deze week enkele spelers uit de Argentijnse competitie selecteren.

De gedeeld lijstaanvoerder van het Torneo Apertura kampt momenteel met een waslijst aan geblesseerde spelers en wil daarom het drietal liever niet afstaan. "We hopen dat zij niet worden opgeroepen", benadrukte vice-preses Juan Carlos Crespi dinsdagavond. "Boca heeft altijd zonder problemen spelers afgestaan, maar we bevinden ons in een cruciale fase in de competitie. Desalniettemin zullen we de beslissing van Maradona, ook al pakt deze negatief uit voor ons, respecteren."

"We hebben al veel blessureleed en daar is vandaag ook nog eens de blessure van Gabriel Paletta bijgekomen. Hij heeft zijn kruisbanden afgescheurd. Daarnaast hebben we ook Fabián Vargas en Álvaro González aan respectievelijk Colombia en Uruguay moeten afstaan. Ik hoop dat de Argentijnse voetbalbond (AFA, red) ons steunt", aldus de uitlatingen van Crespi aan het Argentijnse persburea Télam.

Boca Juniors, dat de blessures van Martín Palermo en Rodrigo Palacio heeft moeten opvangen met jeugdspelers, deelt momenteel de koppositie samen met San Lorenzo de Almagro. Met nog vijf speeldagen te gaan in het Torneo de Apertura, het eerste gedeelte van de Argentijnse competitie, bedraagt de voorsprong op achtervolger Tigre twee punten.
Bezig met laden …