voetbalzone

Boca Juniors doet beroep op derde trainer in negen maanden tijd

Daniel Cabot Kerkdijk11 apr 2010, 09:51
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2010, 09:51
Advertentie

De trainerscarrousel bij Boca Juniors blijft maar draaien. Naar nu bekend is geworden heeft Abel Alves, de man die in januari het roer overnam van Alfio Basile, vrijdag zijn opdracht teruggegeven aan het bestuur van de roemruchte Argentijnse club. Alves kwam tot die beslissing nadat Boca Juniors vijf nederlagen leed in de laatste zes wedstrijden.

“In een ogenblik van nederigheid heeft Alves ons in een bijeenkomst meegedeeld dat hij ermee stopt”, liet vice-voorzitter José Beraldi zaterdag weten aan de Argentijnse pers. Alves, die in 2005 en 2009 ook al eens als interim-trainer fungeerde, zag geen fiducie meer in zijn doel om Boca Juniors naar succes te leiden in de Clausura, de tweede helft van de competitie.

De nieuwe man die de oude club van Diego Maradona in crisistijd moet leiden, is Roberto Pompei. Hij wordt van de jeugdteams naar het eerste elftal gehaald. “Het feit dat onze spelers in dit shirt mogen spelen, moet motivatie genoeg zijn”, vindt Pompei. “Ze moeten de kleren van hun lijf spelen als hun contract afloopt.” Daarmee doelt de nieuwe man mede op Juan Román Riquelme en Martín Palermo, de vedetten wier contracten binnenkort aflopen.

Bezig met laden …