voetbalzone

Boca Juniors haalt verloren zoon Riquelme opnieuw binnen

Erik van Dam09 feb 2013, 09:45
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2013, 09:45
Advertentie

Acht maanden nadat hij transfervrij vertrok bij de club keert Juan Román Riquelme weer terug bij Boca Juniors. De club laat via de officiële kanalen weten dat de 34-jarige spelmaker maandag arriveert in Buenos Aires en dan aan zijn derde periode begint. In juli verliet Riquelme zijn grote liefde, maar een nieuwe club vond hij niet.

/

Begin januari zei de Argentijn nog dat hij ‘geen interesse’ had om weer voor Boca te gaan spelen. De 51-voudig international speelde van 1996 tot 2002 voor los Xeneizes en daarna weer van 2006 tot 2012. De terugkeer van trainer Carlos Bianchi aan het roer van de club kon hem niet verleiden, zei Riquelme eerder, maar nu zal hij toch weer het shirt van Boca Juniors over het hoofd trekken.

“Riquelme komt hier vanaf maandag weer spelen”, bevestigt voorzitter Daniel Angelici. De begaafde spelmaker staat op 388 duels voor Boca Juniors en maakte daarin 57 doelpunten. Hij staat zesde op de lijst met spelers die de meeste duels ooit speelden voor de club. Nummer één Roberto Mouzo (426 duels) lijkt nog in te halen.

Bezig met laden …