voetbalzone

Boca Juniors wil komend seizoen vier talenten in Eredivisie stallen

Daniel Cabot Kerkdijk26 mei 2010, 11:03
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2010, 11:03
Advertentie

Boca Juniors wil talenten laten rijpen in de Nederlandse competitie. De topclub uit Buenos Aires heeft toenadering gezocht tot makelaarskantoor Grandstand om haar idee te verwezenlijken. "Ze hebben ons gevraagd de mogelijkheden in Nederland te verkennen", vertelt werknemer Piet van der Pol aan het weekblad Voetbal International.

"Boca heeft een enorme jeugdafdeling en wil komend seizoen een stuk of vier jongens in de Eredivisie stallen", vervolgt Van der Pol. "Eventueel verdelen ze de spelers over meerdere clubs, maar ze zijn ook serieus geïnteresseerd in een intensieve samenwerking met één partij." Hij reisde vorige week vorige week woensdag naar Zwitserland, waar de A-junioren een trainingskamp afwerkten.

"Boca Juniors heeft nu heel bewust gekozen voor Nederland, omdat ze erg gecharmeerd zijn van onze aanvallende spelopvatting", vervolgt Van der Pol. "Ook in commercieel opzicht vinden ze de Eredivisie aantrekkelijk, omdat de talenten zich hier alvast in de kijker kunnen spelen bij clubs uit de topcompetities. Ze hebben geen voorkeur voor een specifieke club, alle Eredivisionisten komen in principe in aanmerking."

Op verzoek van Boca zal de Nederlandse spelersmakelaar contact opnemen met mogelijke partners. "Ik denk dat dit een buitenkansje is voor een groot aantal clubs. Boca is echt een grootmacht in Argentinië, een beetje het Barcelona van Zuid-Amerika."

Bezig met laden …