voetbalzone

Boca-verdediger haalt nieuws met schandalige charge en uitspraken

Daniel Cabot Kerkdijk15 apr 2010, 23:04
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2010, 23:04
Advertentie

Boca Juniors-verdediger Breyner Bonilla was vorige week volop in het nieuws na zijn afschuwelijke charge op de benen van Facundo Bertoglio, maar laat donderdag weten dat hij in het duel met Colón (3-0 verlies) gediscrimineerd werd. De Colombiaan overweegt een aanklacht in te dienen. "Vuile neger, je moet terug naar Afrika", was volgens Bonilla een van de uitspraken van Esteban Bichi Fuertes.

"Je zal daar sterven van de honger", herhaalde Bonilla een van de uitspraken van zijn tegenstander. De uitspraken zouden na het rustsignaal gedaan zijn. "Enkele minuten eerder hadden we een duel uitgevochten. Ik ging niet in op zijn uitspraken. Dat zou hem alleen maar een plezier hebben gedaan." Volgens Bonilla had een andere speler van Colón het eveneens op hem gemunt. "Hoerenzoon, vuile neger", riep hij.

Bonilla haalde niet het eind van de wedstrijd. De beelden van zijn charge gingen met recht de hele wereld over. Volgens de verdediger, die beweerde dat hij 'zonder opzet' het duel inging, wil hij een aanklacht indienen tegen Fuertes. "We zijn allemaal Zuid-Amerikanen en iedereen speelt voetbal om geld te verdienen. Ik voelde me onmachtig. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook door de situatie op het veld."


Bezig met laden …