voetbalzone

Borussia Dortmund raakt spits wellicht kwijt: ‘Ik zal met de trainer praten’

Erik van Dam07 jun 2015, 14:47
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 14:47
Advertentie
voetbalzone

Een jaar geleden stapte Ciro Immobile voor negentien miljoen euro over van Torino naar Borussia Dortmund. Het was de bedoeling dat hij daar de erfenis van Robert Lewandowski op zich zou nemen, maar dat is hem niet gelukt. Immobile maakte in de Bundesliga maar drie doelpunten en wist zich daarmee niet te onttrekken aan de algehele malaise bij de club. Hij wordt nu gelinkt aan een terugkeer naar zijn thuisland.

Napoli wordt genoemd als club met belangstelling: Immobile komt uit die stad en Maurizio Sarri, die het roer hoogstwaarschijnlijk overneemt van Rafael Benítez, zou het wel zien zitten in de 25-jarige aanvaller. “Een terugkeer naar Italië? Dat is altijd een optie”, reageert Immobile in gesprek met Sky Italia. “Ik zal sowieso met de trainer praten, die hier straks de baas is. Maar het is altijd fijn gelinkt te worden aan grote clubs in Italië.”

Die nieuwe trainer is Thomas Tuchel, die Jürgen Klopp aflost. Naast Immobile beschikt hij voorin ook over Pierre-Emerick Aubameyang en Adrian Ramos, dus veel armslag heeft de coach niet. Aubameyang is bovendien ook al in verband gebracht met een vertrek uit het Signal Iduna Park.

Bezig met laden …