voetbalzone

Borussia Dortmund zwaait miskoop van 15,5 miljoen euro definitief uit

Daniel Cabot Kerkdijk03 jul 2021, 11:04
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2021, 11:04
Advertentie

De wegen van Leonardo Balerdi en Borussia Dortmund scheiden definitief. De verdediger van 22 jaar uit Argentinië maakt de definitieve overstap naar Olympique Marseille, de club waar hij vorig seizoen al op huurbasis actief was. De clubs doen geen mededelingen over een transfersom, maar Duitse en Franse media schrijven over een transfersom variërend van acht tot elf miljoen euro voor de miskoop van de Bundesliga-club.

Borussia Dortmund maakte in januari 2019 een bedrag van 15,5 miljoen euro over aan Boca Juniors, dat ook een doorverkooppercentage van tien procent bedong. Dat was exclusief twee miljoen euro aan variabele bonussen. Dat bedrag hoefde BVB echter nooit uit te keren. Hij kwam niet verder dan acht duels in de hoofdmacht en twaalf duels voor het tweede. Balerdi maakte tot overmaat van ramp in juni vorig jaar zijn basisdebuut in het met 0-4 verloren thuisduel met TSG Hoffenheim; hij werd na 65 minuten gewisseld.

Balerdi speelde vorig seizoen op huurbasis voor Olympique Marseille en daar liet hij wel een goede indruk achter. Hij kwam tot 25 duels in alle competities. De Zuid-Franse club vond de optie tot koop van veertien miljoen euro echter aan de te hoge kant en verzocht Borussia Dortmund om de vraagprijs te verlagen. Volgens La Provence bedraagt de transfersom acht miljoen euro; Kicker en Ruhrnachrichten houden het op een bedrag van elf miljoen euro.

Olympique Marseille is achter de schermen druk bezig om de selectie te versterken. Vorige maand werd de komst van Gerson van Flamengo voor 25 miljoen euro afgerond en daar kwam deze week Konrad de la Fuente van Barcelona bij. De aanvaller kostte L’OM drie miljoen euro. Volgens de laatste berichten is ook Samuel Umtiti in beeld bij de club die vorig seizoen als vijfde in de Ligue 1 eindigde.