voetbalzone

Bosz en Stewart lijken streep te moeten zetten door doelwit van PSV: ‘Hij maakt indruk’

Jordi Tomasowa09 jul 2024, 08:12
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:38
Advertentie

PSV zit allesbehalve stil op de transfermarkt. Na het definitief inlijven van zowel Malik Tillman als Sergiño Dest en de komst van Couhaib Driouech en Ryan Flamingo, is Sepp van den Berg de voornaamste kandidaat om naar de Eindhovenaren te komen. Liverpool-trainer Arne Slot wenst voorlopig alleen niet mee te werken aan een transfer van zijn pupil.

Van den Berg is enorm gewild. De 22-jarige centrumverdediger werd het afgelopen seizoen door Liverpool verhuurd aan FSV Mainz 05 en kan een definitieve transfer naar de Bundesliga maken.

Mainz heeft goede herinneringen overgehouden aan de uitleenbeurt van de Nederlander en wil Van den Berg voor meerdere jaren aan zich binden, net als VfL Wolfsburg. Volgens The Athletic hebben beide Duitse clubs een bod neergelegd bij the Reds, maar zijn deze naar de prullenbak verwezen.

Ook PSV wordt genoemd als een van de geïnteresseerde clubs in Van den Berg, die volgens het Engelse medium een prijskaartje van circa 23,5 miljoen euro om zijn nek heeft hangen. Liverpool zou de jonge mandekker een kans willen geven tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“Van den Berg heeft indruk gemaakt op de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot sinds hij vorige week terugkeerde op het trainingscomplex van Liverpool voor de voorbereiding. De kans bestaat dat Van den Berg bij Liverpool blijft”, aldus The Athletic.

Volgens Rik Elfrink, clubwatcher van PSV namens het Eindhovens Dagblad, staat de centrumverdediger wel open voor een stap naar de landskampioen van Nederland. “Maar de zaakwaarnemer, hij en PSV moeten de door Liverpool bepaalde transferprijs linksom of rechtsom naar beneden zien te krijgen", schetst Elfrink.

“Vorig jaar lukte PSV dat al bij de transfer van Jerdy Schouten. Ditmaal moeten spelersmakelaar Frank Schouten, Van den Berg en PSV een nieuwe methode zien te verzinnen om een volgende toptransfer voor Stewart en PSV mogelijk te maken.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …