voetbalzone

Boulevardkranten motiveren Giroud: 'Anders blijf ik in mijn comfortzone'

Matthijs van Laar18 feb 2016, 21:28
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2016, 21:28
Advertentie
/

Olivier Giroud vaart naar eigen zeggen wel bij de voortdurende speculatie over nieuwe spitsen voor Arsenal. De Fransman, die dit seizoen al achttien keer het net wist te vinden in alle competities, zegt een beetje druk van buitenaf juist als prettig te ervaren.

Zo werd afgelopen zomer breeduit gespeculeerd over de mogelijke komst van Karim Benzema naar het Emirates Stadium. De boulevardkranten stonden er vol mee en dat ontging ook Giroud niet. “Natuurlijk helpt dat om jezelf te motiveren. Als je altijd maar in je comfortzone blijft zitten, geef je misschien niet altijd het beste wat je in je hebt”, aldus de Franse spits in het Arsenal Magazine.

“Daarom helpt het soms als er over jouw positie gespeculeerd wordt”, vervolgt Giroud. “Je moet bewijzen dat je je plaats in het team waard bent. Iedere transferperiode lees ik wel een andere naam die kandidaat zou zijn om de nieuwe spits te worden. Daar moet je mee kunnen omgaan. Het is voor mij belangrijk om de focus te bewaren en het team te helpen.”

Bezig met laden …