voetbalzone

Cáceres en Riquelme laten gesteggel achter zich

17 okt 2008, 19:23
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2008, 19:23
Advertentie
Na een onderhoud van ruim een uur in de kleedkamer van Boca Juniors hebben Julio César Cáceres en Juan Román Riquelme vrijdag 'uit belang voor el superclásico tegen River Plate' van aanstaande zondag een einde gemaakt aan hun onderlinge dispuut. Volgens de Paraguayaan was de Argentijn 'ongemotiveerd' en zette hij geen stap te veel binnen de lijnen. Maar Riquelme vond dat de verdediger geen recht van spreken had: 'Die jongen heeft nog nooit wat gewonnen met Boca Juniors'.

Door de interlandperiode werd het verbale dispuut de afgelopen twee weken flink uitgemeten in de Argentijnse en Paraguayaanse media. Pas vandaag zagen beide 'kemphanen' elkaar voor het eerst na hun interlandverplichtingen. Naast de hoofdrolspelers waren ook de selectie, de geblesseerde Martín Palermo, trainer Carlos Ischia en diverse bestuursleden van los Xeneizes bij het onderhoud aanwezig.

Cáceres liet na afloop van de training weten dat hij zich verontschuldigd had tegenover de selectie. Desondanks hadden de woorden van de Paraguayaan een cynische ondertoon. "Ik heb veel gepraat en er is het een en ander duidelijk geworden. Ik ben blij dat Juan Román en de selectie mij een nieuwe kans hebben gegeven. Ik weet niets van priviliges af. Hij is de ster van het team. Punt uit."

Boca Juniors is licht favoriet om zondag in El Monumental de eindzege over de streep te trekken. De ploeg van Ischia staat op een zesde plaats, terwijl de aartsrivaal op een ontluisterende achttiende stek staat. Het onderlinge verschil bedraagt slechts zes punten. Met 22 punten uit negen wedstrijden is San Lorenzo de Almagro de huidige lijstaanvoerder van het Torneo Apertura, de eerste helft van het seizoen 2008/09.
Bezig met laden …