voetbalzone

Cahais werkt liever stap voor stap

21 jan 2008, 12:16
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2008, 12:16
Advertentie
Voor de buitenwereld mag zijn transfer dan wel een grote verrassing zijn, zelf ziet de Argentijn Matias Cahais de Euroborg als een uitstekend station richting de Europese top. "Real Madrid had de eerste optie op mij, maar ik doe het liever stap voor stap", zei de verdediger op de officiële site van zijn nieuwe werkgever FC Groningen. De verrassende deal werd zojuist afgerond.

Cahais (20) komt over van de Argentijnse topclub Boca Juniors, waar hij drie seizoenen geleden voor debuteerde. Door zijn uitstekende optreden op het WK onder 20 van vorig jaar in Canada, waar Argentinië triomfeerde, had hij na afloop van het Torneo Apertura over belangstelling. niet te klagen. Real Madrid nam een optie tot koop, maar Cahais zag dat zelf niet zitten.

"Gebleken is dat de Nederlandse competitie een prima opstap is naar de grotere competities", zegt Cahais. "In Zuid-Amerika is bekend dat spelers als Romario, Ronaldo, Julio Ricardo Cruz en natuurlijk ook Luis Suárez in Nederland zijn begonnen aan hun Europese carrière. Real Madrid had de eerste optie op mij, maar ik doe het liever stap voor stap. FC Groningen is op dit moment de beste keuze voor mij."

De Noorderlingen zullen Cahais eerst anderhalf jaar huren. Gedurende die periode krijgt FC Groningen de mogelijkheid om de verdediger voor een vastgestelde transfersom over te nemen. "FC Groningen is een club in ontwikkeling, heeft de afgelopen twee jaar UEFA Cup voetbal gespeeld en staat er in de huidige competitie ook heel goed voor", wist Cahais over zijn nieuwe club. "Ik denk me hier in een jong en talentvol team heel goed te kunnen ontwikkelen.”
Bezig met laden …