voetbalzone

City hengelde naar Groeneveld: ‘Toen ik hier kwam, was het duidelijk voor me’

Chris Meijer12 sep 2018, 08:37
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2018, 08:37
Advertentie

Arnaut Danjuma Groeneveld had afgelopen zomer de clubs voor het uitzoeken, maar besloot NEC uiteindelijk te verruilen voor Club Brugge. De 21-jarige vleugelaanvaller koos bewust voor een overstap naar de Belgische topclub, zo vertelt hij aan Voetbal International. Een aanbieding van Manchester City liet hij bijvoorbeeld links liggen.

“Club wilde me echt graag hebben. Ik houd van die aandacht. Toen ik hier kwam, was het meteen duidelijk voor me. Ten opzichte van alle andere clubs die interesse hadden, ook Manchester City was daarbij, kan ik me hier het best ontwikkelen”, zegt Groeneveld. Hij benadrukt dat de Nederlandse topclubs niet ‘hebben zitten slapen’. “Die hebben zich gemeld, maar ik heb bewust voor Brugge gekozen.”

“Er was ook belangstelling vanuit Duitsland, Engeland en Frankrijk. Ik volg mijn gevoel, altijd. Hoe dat precies werkt, kan ik niet uitleggen, maar hier klopte het gewoon”, stelt de aanvaller, die bij Club Brugge goed begonnen is met drie doelpunten en twee assists in zeven wedstrijden. Tegenover ELFVoetbal legt hij uit dat een goed begin geen garanties geeft. “Nu moet ik proberen dit vol te houden. Dat wordt nog een hele opgave.”

“Pas aan het einde van het seizoen zal ik kijken of ik tevreden mag zijn”, aldus Groeneveld. Afgelopen week speelde hij met Jong Oranje de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland (0-0) en Schotland (1-2 nederlaag). Door deze resultaten lijkt er voor Nederland een streep te kunnen door het EK van 2019. “Er stond druk op de ploeg. Maar daar raak ik alleen maar gemotiveerder door. Ik ging daardoor niet anders de wedstrijd in. Maar ik had het niet gemakkelijk. Telkens twee man tegenover me. Maar liever praat ik niet over mezelf, maar over de teamprestatie.”

Bezig met laden …