voetbalzone

Club Brugge ontving eind augustus al ‘stevig voorstel’ voor Arnaut Danjuma

Daniel Cabot Kerkdijk05 okt 2018, 08:11
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2018, 08:11
Advertentie

Club Brugge had Arnaut Danjuma al na zes of zeven wedstrijden van de hand kunnen doen. De topclub uit België nam de aanvaller afgelopen zomer over van NEC en was daarmee onder meer Ajax en enkele clubs uit de Premier League te slim af. De regerend landskampioen van België kon Danjuma nog geen twee maanden na zijn komst al met flinke winst kunnen verkopen, maar weigerde medewerking te verlenen.

“Club Brugge heeft in Nederland ondertussen een goeie reputatie als het gaat om het lanceren en herlanceren van spelers uit de Ere- of Eerste Divisie”, zegt directeur Vincent Mannaert vrijdag in gesprek met Het Nieuwsblad. Danjuma kreeg in Nederland een stempel mee omdat hij moest vertrekken uit de jeugd bij PSV. In het tenue van NEC bloeide de aanvaller uiteindelijk op. “Die weerbaarheid vinden wij net waardevol bij Club. Als Diego Simeone met lof zwaait voor Danjuma, is dat ook en vooral omdat hij ziet dat Arnaut ook zijn deel van het verdedigende werk opknapt.”

“Dat is voor Simeone minstens zo belangrijk als zijn goal.” Danjuma maakte dinsdagavond in de Champions League-nederlaag tegen Atlético Madrid op schitterende wijze de gelijkmaker. Het was alweer zijn vijfde treffer in dertien duels voor blauw-zwart, dat eind augustus al een bod op de Nederlander ontving. “Er lag inderdaad al na enkele weken een stevig en concreet voorstel op tafel, maar we zijn er de club niet naar om te kiezen voor het snelle geld. En ook Arnaut laat zijn hoofd niet gek maken.”

“Hij weet heel goed dat hij bij Club een passend podium krijgt om zijn talent te laten zien. En hij heeft persoonlijkheid genoeg om nee te zeggen als de kleppers te vroeg aan zijn deur staan. Zowel hij als wij willen voor de prijzen gaan.” Danjuma heeft de lat voor zichzelf volgens Mannaert ‘heel hoog’ gelegd. “Daar is niets verkeerd mee, integendeel. Laat hem eerst maar hard werken om die ambitie waar te maken.”

Bezig met laden …