voetbalzone

Clubs in topcompetities geven meer dan 2 miljard euro uit aan transfers

Matthijs van Laar08 sep 2015, 14:45
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2015, 14:45
Advertentie
voetbalzone

De grootste vijf competities van Europa (Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk) hebben deze zomer gezamenlijk 2,1 miljard euro uitgegeven aan buitenlandse transfers. Dat is twee procent meer dan in de zomer van 2014, zo schrijft de FIFA in een officieel rapport. Binnenlandse transfers zijn niet meegerekend.

Het leeuwendeel van die ruim twee miljard euro komt op naam van de clubs uit de Premier League. Eerder werd al bekend dat daar voor ruim een miljard is geïnvesteerd in nieuwe spelers, al zijn voor de totstandkoming van dat getal wél binnenlandse transfers meegenomen. Bij de nieuwe cijfers van de FIFA ontbreken bijvoorbeeld de bedragen die werden betaald voor Christian Benteke (Aston Villa naar Liverpool, 48 miljoen euro) en Raheem Sterling (Liverpool naar Manchester City, 70 miljoen euro).

De duurste speler van de afgelopen transferperiode is Kevin De Bruyne, die voor zo’n 75 miljoen euro overstapte van VfL Wolfsburg naar Manchester City. Ook Anthony Martial (AS Monaco naar Manchester United, 50 miljoen euro) en Arturo Vidal (Juventus naar Bayern München, 40 miljoen euro) scoren hoog. Het gemiddelde transferbedrag in de vijf Europese topcompetities was 5,1 miljoen euro: 179.000 euro meer dan in 2014.

Bezig met laden …