voetbalzone

Concurrentiestrijd bij Arsenal: ‘Hij is nu over water aan het lopen’

Gijs Freriks05 okt 2016, 09:08
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2016, 09:08
Advertentie

Olivier Giroud speelde dit seizoen door een teenblessure pas drie wedstrijden in de Premier League, maar kan na de interlandperiode waarschijnlijk weer aansluiten. Laurent Koscielny gaat ervan uit dat de dertigjarige spits zijn plek in het elftal weer terugkrijgt, hoewel Alexis Sánchez het in de punt niet onaardig doet.

/

“Er is veel concurrentie in de voorste linie en Alexis is momenteel over water aan het lopen, dus het is moeilijk om hem uit de basiselftal te verwijderen. Ik ken Olivier en hij heeft vaker moeilijke momenten meegemaakt in zijn carrière. We weten hoe sterk hij mentaal is en het seizoen is nog heel lang. Hij krijgt de kans om terug te keren en zal antwoorden op het veld”, aldus Koscielny in de Franse media.

Giroud, 55-voudig international, kwam tot dusverre tot 82 doelpunten en 35 assists in 191 officiële wedstrijden voor Arsenal en heeft nog een contract tot de zomer van 2018. De 27-jarige Alexis scoorde dit seizoen al vijf keer in negen wedstrijden voor Arsenal en in dienst van de Londenaren staat hij in totaal op 47 treffers en 28 assists in 102 optredens.

Bezig met laden …