voetbalzone

Conte heeft maar een Italiaan van gevallen topclub AC Milan nodig op EK

Bart Kruyt31 mei 2016, 20:54
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2016, 20:54
Advertentie

Antonio Conte heeft maandagavond bekendgemaakt welke 23 Italianen hij meeneemt naar het EK in Frankrijk. De bondscoach heeft vooral verrast met zijn keuzes voor het middenveld: door de afwezigheid van Marco Verratti, Claudio Marchisio (beiden geblesseerd) en Andrea Pirlo (gepasseerd) leek Jorginho wel zeker van een plek in de selectie, maar hij gaat niet mee.

/

De 24-jarige middenvelder van Napoli heeft slecht nieuws te horen gekregen van Conte, die voor Daniele De Rossi, Stefano Sturaro en Thiago Motta heeft gekozen als defensieve middenvelders. Opvallend is overigens dat Motta op het EK met rugnummer 10 gaat spelen. In de selectie zit maar één speler van gevallen grootmacht AC Milan, omdat Riccardo Montolivo de groep ook niet heeft gehaald. Mattia De Sciglio is de enige Rossonero in de Italiaanse EK-selectie.

In de selectie zitten zeven aanvallers, onder wie Graziano Pellè. De kans is groot dat de voormalig aanvaller van Feyenoord op het EK een basisplaats zal hebben. Italië neemt het in de groepsfase op tegen België, Zweden en Ierland.

De volledige selectie:

Doel: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

Verdediging: Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci (allen Juventus), Angelo Ogbonna (West Ham United), Mattia De Sciglio (AC Milan), Matteo Darmian (Manchester United)

Middenveld: Antonio Candreva, Marco Parolo (beiden Lazio), Daniele De Rossi, Alessandro Florenzi (beiden AS Roma), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Stefano Sturaro (Juventus), Emanuele Giaccherini (Bologna)

Aanval: Simone Zaza (Juventus), Graziano Pellè (Southampton), Ciro Immobile (Torino), Éder (Internazionale), Lorenzo Insigne (Napoli), Federico Bernardeschi (Fiorentina) en Stephan El Shaarawy (AS Roma).

Bezig met laden …