voetbalzone

Cvitanich kan finales spelen dankzij akkoord tussen Boca en Ajax

Bart Kruyt26 jun 2012, 19:22
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2012, 19:22
Advertentie

Dario Cvitanich hoeft voorlopig niet terug te keren naar Ajax. De aanvaller wordt momenteel gehuurd door Boca Juniors, dat niet in staat is om de Argentijn definitief binnen te halen. Het huurcontract van Cvitanich loopt op 30 juni af, maar Boca mag de aanvaller nog iets langer houden, zodat hij mee kan doen in de finale van de Copa Libertadores.

/

Volgens Argentijnse media hebben Boca en Ajax afgesproken dat eerstgenoemde club het salaris van Cvitanich voor de maand juli nog voor haar rekening zal nemen. Het huurcontract wordt daardoor verlengd, zodat Cvitanich mee kan doen in de wedstrijden tegen Corinthians. De eerste wedstrijd in de finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League is donderdag; de return op 4 juli.

Cvitanich is een belangrijke basisspeler bij Boca en speelde 27 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij negen keer scoorde. De Argentijnse topclub heeft de mogelijkheid om de aanvaller definitief over te nemen van Ajax, maar de vraagprijs van de Amsterdammers ligt (vooralsnog) te hoog. Cvitanich komt niet in de toekomstplannen van Frank de Boer voor.

Bezig met laden …