voetbalzone

David de Gea kondigt op Instagram afscheid bij Manchester United aan

Jonathan van Haaster08 jul 2023, 15:35
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 15:35
Advertentie

David de Gea vertrekt bij Manchester United. De Spaanse doelman laat op Instagram weten dat er na twaalf jaar een einde komt aan zijn periode op Old Trafford. De Gea spreekt van een 'onvergetelijke' periode in Manchester. Ook Manchester United heeft het nieuws inmiddels bevestigd. "Voor altijd een legende", laten the Red Devils weten op sociale media.

Ik wil graag mijn niet aflatende dankbaarheid en waardering uitspreken voor de liefde die ik de afgelopen twaalf jaar heb ontvangen", laat De Gea weten. "We hebben veel bereikt sinds Sir Alex Ferguson me naar deze club bracht. Ik was iedere keer ongelooflijk trots dat ik dit shirt aantrok, om het team te leiden en om deze instelling te vertegenwoordigen: de grootste club ter wereld. Het was een eer die alleen aan een paar gelukkige voetballers wordt geschonken."

De Gea werd in 2011 door Manchester United overgenomen van Atlético Madrid, waar hij zich als jongeling in de basis vocht. Sinds zijn komst naar Manchester kwam De Gea tot maar liefst 545 wedstrijden. In die periode won hij onder meer eenmaal de Europa League en de Premier League. "Het is een onvergetelijke en succesvolle periode geweest sinds ik hier kwam", vervolgt hij. "Ik had niet gedacht dat toen ik Madrid als jonge jongen verliet, we zouden bereiken wat we samen hebben gedaan."

"Nu is het het juiste moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan, om mezelf opnieuw te pushen in een nieuwe omgeving. Manchester zal altijd in mijn hart blijven, Manchester heeft me gevormd en zal me nooit verlaten. We hebben het allemaal meegemaakt", sluit De Gea zijn tekst af, gevolgd door een hart-emoji. Het vertrek van De Gea komt niet geheel als een verrassing. Zijn contract liep deze zomer af, al gingen club en speler met elkaar in gesprek voor een nieuw contract. De Gea zou daarbij wel flink moeten inleveren op zijn salaris, terwijl de club spoedig de komst van André Onana van Internazionale lijkt aan te kondigen.

Bezig met laden …