voetbalzone

Davy Klaassen geniet van Ajax: ‘Hij is onmisbaar geworden’

Robin Bruggeman03 okt 2018, 10:43
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2018, 10:43
Advertentie

Davy Klaassen verliet Ajax vorig jaar voor Everton, maar de middenvelder, die inmiddels voor Werder Bremen speelt, is zijn voormalige werkgever altijd blijven volgen. De voormalige aanvoerder van de Amsterdammers is onder de indruk van het spel dat de ploeg van trainer Erik ten Hag dit seizoen in sommige wedstrijden op de mat weet te leggen en hoopt dat er iets moois kan ontstaan in de Johan Cruijff ArenA.

“Ik kan echt genieten van dit team. Ze spelen erg attractief. Het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind was een goede zet, voor extra ervaring. Frenkie de Jong en Hakim Ziyech zijn ook top. Frenkie is zo rustig aan de bal en Hakim is onmisbaar geworden”, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal. Ajax speelde dinsdagavond in de Allianz Arena met 1-1 gelijk tegen Bayern München en deed zo goede zaken in Groep E van de Champions League.

Klaassen sluit niet uit dat zijn oude ploeg achter der Rekordmeister, maar boven Benfica, op de tweede plek in de groep gaat eindigen en zo zal overwinteren in het miljardenbal. Hij durft echter niet te zeggen of het huidige Ajax sterker is dan het elftal dat vorig jaar de Europa League-finale haalde: “Dat zullen ook de resultaten aan het einde van het seizoen moeten uitwijzen.”

“De herinneringen aan dat seizoen worden steeds mooier: die avonden thuis en uit tegen Schalke 04, met die rare goal van Nick Viergever, en Olympique Lyon, die we thuis helemaal dronken speelden, staan mij nog het meest bij”, blikt hij terug. Of de middenvelder in de toekomst weer terug zal keren in Amsterdam, laat hij voorlopig echter in het midden: “Dat moet de toekomst uitwijzen. Ik ben ook pas ruim een jaar weg. Als fan volg ik Ajax natuurlijk.”

Bezig met laden …