voetbalzone

De Boer kijkt alvast naar PSV: 'In dat geval hebben we een probleem'

Matthijs van Laar16 mrt 2016, 19:11
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2016, 19:11
Advertentie
/

Frank de Boer stoomt zijn elftal deze week klaar voor de cruciale wedstrijd tegen PSV van aankomende zondag. Bij winst kan Ajax de koppositie van de Eindhovenaren overnemen, maar een nederlaag betekent dat het gat tussen beide teams vier punten wordt. Met name de snelle omschakeling van PSV is voor De Boer een punt van aandacht.

“Als we daar niet goed mee omgaan, hebben we een probleem”, vertelt de oefenmeester op Ajax TV. “In de Champions League hebben Manchester United en VfL Wolfsburg in Eindhoven aan den lijve ondervonden dat ze daar heel dodelijk in kunnen zijn.” Zowel de Engelse grootmacht (2-1) als de Duitsers (2-0) ging onderuit in het Philips Stadion, waardoor PSV zich uiteindelijk kon plaatsen voor achtste finales.

De Boer waarschuwt daarnaast voor de kwaliteiten van Luuk de Jong, die volgens hem in kwaliteit vergelijkbaar is met Arek Milik. De Pool is een van de mannen die Ajax zondag aan een cruciale zege kan gaan helpen. “Als we op vier punten komen, mogen zij een wedstrijd verliezen”, becijfert de coach. “Terwijl we weten dat PSV niet heel veel meer gaat morsen, en wij dus helemaal niets meer mogen morsen. We moeten dus zorgen dat we als winnaar uit de strijd komen.”

Bezig met laden …