voetbalzone

De Bruyne: ‘Dat was anders, ik ben nu een compleet andere speler’

Erik van Dam19 sep 2015, 08:28
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2015, 08:28
Advertentie

Kevin De Bruyne stapte deze zomer weer binnen in de Premier League. Nadat hij eerder niet slaagde bij Chelsea, dat hem weghaalde bij Racing Genk, koos de Belg er nu voor zich te laten zien bij Manchester City. De behoefte om alsnog door te breken in Engeland is groot, al denkt De Bruyne niet meer zo veel terug aan zijn tijd bij Chelsea. Hij zegt dat hij nu een totaal andere voetballer is, na zijn anderhalf seizoen bij VfL Wolfsburg.

voetbalzone

“Je kunt mij niet vergelijken met wie ik twee jaar terug was, toen ik nog voor Chelsea speelde. Dat was een andere situatie en ik ben nu een compleet andere speler. Ik was wat jonger en ik speelde nauwelijks. Ik zat zelfs niet eens op de bank”, roept De Bruyne in herinnering. “Een uitleg kreeg ik niet. Ik heb ook maar twee keer met José Mourinho gesproken: in aanloop naar een wedstrijd tegen FC Basel en in de laatste week van december.”

“Dat was de keer dat ik hem vertelde dat ik weg wilde, omdat ik geen minuten kreeg, ook al trainde ik beter”, weet De Bruyne nog. Hij speelde zo weinig voor Chelsea dat hij weg wilde en hij kreeg ook zijn zin: VfL Wolfsburg kocht hem in januari 2014 aan. Na anderhalf jaar was hij de ster van de Volkswagenclub en deze zomer ging hij dus verder bij Manchester City. Daar hoopt hij veel aan de bak te komen, maar ook weer niet te veel.

“Vorig seizoen heb ik misschien wat te veel wedstrijden gespeeld. Ik heb maar een half uur of drie kwartier gemist in iets van 61, 62 wedstrijden. Dat zijn echt veel duels geweest. Ik denk dat het beter voor me is wanneer ik 40 tot 45 wedstrijden speel en soms wat rust krijg. Dan zit ik aan het eind van het seizoen nog vol energie. Bij Chelsea had ik het misschien ook wat rustiger aan moeten doen, maar ik wilde mezelf zo graag bewijzen”, aldus De Bruyne.

Bezig met laden …