voetbalzone

De Bruyne: ‘Het was wel van invloed op mijn transfer naar City’

Erik van Dam01 jan 2016, 10:39
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2016, 10:39
Advertentie

Manchester City zorgde in de zomer voor vuurwerk op de transfermarkt, door 73 miljoen euro op tafel te leggen voor Kevin De Bruyne. De Belgische ster verliet VfL Wolfsburg voor een vet contract in de Eastlands en zegt nu dat de zwangerschap van zijn vriendin van invloed was op zijn keuze. Met de baby nog in aantocht durfde De Bruyne de keuze voor Engeland wel te maken, zegt hij.

voetbalzone

“De geboorte van mijn zoon wordt het mooiste moment van mijn leven”, blikt De Bruyne hoopvol vooruit. Zijn vriendin Michele Lacroix is over niet al te lange tijd uitgerekend en in de zomer was ze net in verwachting. “Het kan op geen enkele wijze vergeleken worden met voetbal, al was het wel van invloed op mijn transfer naar Manchester City. Aangezien de baby er langzaam maar zeker aan zat te komen, wilde ik niet pas na het seizoen 2015/16 verhuizen”, aldus De Bruyne.

“Of ik nog bij VfL Wolfsburg had gezeten zonder deze blijde gebeurtenis? Ja, misschien wel. Het was niet de enige factor, hoor. Maar het speelde voor ons wel een rol. Het zou gewoon niet zo eenvoudig zijn geweest om een jaar later een transfer te maken. Wolfsburg wilde graag dat ik zou blijven, maar ze begrepen de situatie ook wel. Michele zou niet blij zijn geweest om alles mooi te maken voor die twee maanden dat we nog in Wolfsburg zouden zitten, om vervolgens weer te verhuizen”, erkent De Bruyne.

Bezig met laden …