voetbalzone

De Bruyne: ‘Ik ben meer Nederlander, in België is dat niet de gewoonte’

Peter Nusselder27 jun 2015, 22:15
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2015, 22:15
Advertentie

Kevin De Bruyne behoort tot de belangrijkste spelers van het Belgisch elftal, maar de aanvallende middenvelder van VfL Wolfsburg is geen prototype Belg. De 23-jarige spelverdeler is niet op zijn mondje gevallen en weet dat zijn mondigheid in zijn vaderland niet altijd gewaardeerd wordt.

voetbalzone

“Ik ben meer Nederlander dan Belg”, vertelt De Bruyne aan Voetbal International. “Ik ben niet de gemakkelijkste, omdat ik mijn mening durf te geven”, legt de dertigvoudig international van de Rode Duivels uit. “In België is dat niet de gewoonte. Op dat vlak ben ik meer het Nederlandse type: rechttoe rechtaan. Je moet niet rond de pot draaien”, vindt de middenvelder.

De Bruyne verruilde Racing Genk in 2012 voor Chelsea, maar wist op Stamford Bridge niet door te breken. De Belg werd eerst weer in Genk gestald en belandde vervolgens op huurbasis bij Werder Bremen, waarna Wolfsburg hem definitief naar de Bundesliga haalde. Dat terwijl Chelsea hem als ‘Nederlander’ op het lijf geschreven leek. “Want het ging op de training volgens de Hollandse stijl: veel positiespel en partijtjes op balbezit”, geeft De Bruyne aan.

Bezig met laden …