voetbalzone

‘De Bruyne is eruit en wil toch weg bij VfL Wolfsburg’

Erik van Dam19 aug 2015, 23:51
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2015, 23:51
Advertentie

Na een rumoerige periode lijkt Kevin De Bruyne de knoop te hebben doorgehakt. De Wolfsburger Allgemeiner Zeitung brengt naar buiten dat de Belgische sterspeler besloten heeft dat hij VfL Wolfsburg toch gaat verlaten. Aanvankelijk leek hij niet gevoelig voor de interesse van Manchester City, maar de Engelsen zijn toch in zijn hoofd blijven zitten en inmiddels weet De Bruyne naar verluidt dat hij zijn geluk toch wil gaan beproeven in de Eastlands.

voetbalzone

Ondanks zijn mislukte periode bij Chelsea en ondanks het feit dat hij het in Duitsland geweldig naar zijn zin heeft, kiest De Bruyne er de komende week of anderhalve week toch voor terug te keren naar de Premier League. Of en wanneer hij zal gaan, is mede afhankelijk van wat Manchester City voor bedrag voor hem over heeft en of VfL Wolfsburg daar ‘ja’ tegen zegt. Bij monde van Klaus Allofs zei de Duitse vicekampioen al wel dat bepaalde bedragen simpelweg niet te weigeren zijn. De Wolfsburger Allgemeiner Zeitung spreekt van ongeveer tachtig miljoen euro.

Allofs houdt er nu rekening mee dat de transfer voor 31 augustus, dus binnen twaalf dagen, nog rondkomt. “Dat is de natuurlijke grens. De drang om eerder al zaken te doen is er niet, ook omdat wij niet het idee hebben dat dit alles negatieve uitwerkingen heeft op Kevin”, aldus de manager van de Volkswagenclub. De Bruyne is verleid door het vooruitzicht echt mee te strijden om de landstitel en te slagen in de Engelse top. Om het geld is het de Belgisch international niet zozeer te doen.

In de Eastlands wacht namelijk een jaarloon van zestien miljoen euro op hem, terwijl VfL Wolfsburg hem maximaal elf miljoen per jaar te bieden heeft: geen verschil om de stap nu direct voor te maken. De Bruyne hoopt vooral dat Manchester City een serieuze rol kan spelen in Europa en in eigen land de beste titelkandidaat zal blijken te zijn. Vorig seizoen greep zijn oude club Chelsea het kampioenschap.

Bezig met laden …